Informacije

Web shop Planet.ba je brend u vlasništvu firme INFINITAS d.o.o. Tešanj.

Informacije o firmi:

INFINITAS d.o.o. Tešanj
Piljužići 36
74264 Jelah
Bosna i Hercegovina
Radno vrijeme skladišta: Pon-Pet - 07:00-15:30
JIB: 4219089910001
Preduzeće je upisano u registar kod: Općinski sud Zenica, broj: 043-0-Reg-20-000857
Račun u UniCredit Banci: 338 550 2270 373 067


Kontakt informacije firme INFINITAS d.o.o.:

Web: https://infinitas.ba
Mail: [email protected]

 

Kontakt informacije web shopa Planet.ba:

Web: https://planet.ba
Mail: [email protected]
Korisnička podrška: [email protected]
Telefon za korisničku podršku i narudžbe: 061 096 095
Narudžbe putem Viber poruka: 061 096 095
Radno vrijeme web shopa: 24/7


INFINITAS d.o.o. pruža online uslugu putem svoje web stranice na domeni planet.ba. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija. Uslovi korištenja propisuju uslove i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje web stranice planet.ba.

Korištenjem web stranice krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Uslovima i pravilima korištenja te pristaju na korištenje web stranice planet.ba u skladu s njima.

Krajnji korisnik lično je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki.

Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole preduzeća INFINITAS d.o.o. te prihvata da preduzeće nije odgovorno za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu.

INFINITAS d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku.

Za sve sporove nadležan je Općinski sud u Tešnju.

Uslovi korištenja

Uslov za korištenje web stranice je uspješna registracija Kupca ili kupovina "kao gost" i prihvatanje Uslova i pravila korištenja. U okviru registracije Kupcu će biti ponuđeno da prihvati Uslove korištenja, čije prihvatanje je preduslov za korištenje web stranice.

Dužnost kupca je da brine o svojoj lozinki za korisnički račun i ličnim informacijama na korisničkom računu.

Preporučujemo da korisnik koristi složenu i komplikovanu lozinku

Cijene

Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (BAM), i sadrže PDV. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Postoji mogućnost nastanka greške zbog ljudskog faktora.

Takve situacije su vanredne i za njih se INFINITAS d.o.o. unaprijed izvinjava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Za sve kupovine, firma INFINITAS d.o.o. izdaje valjan fiskalni račun, prema važećim zakonskim propisima.

Cijena izražena kao mjesečna rata je informativnog karaktera, a konačna cijena za plaćanje na rate će biti obračunata i prikazana ako kupac kao način plaćanja odabere plaćanje karticom na rate.

Akcijska prodaja

Preduzeće INFINITAS d.o.o. će periodično stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uslovima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene skupine.

Uslovi akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Narudžba

Proces naručivanja je opisan na linku: Kako naručiti?

Može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu. Ukoliko dođe do toga, kupac će biti obaviješten putem maila o mogućem zastoju u isporuci, a firma INFINITAS d.o.o. će uložiti maksimalan napor da taj problem riješi, te da proizvod bude dostupan i poslan na adresu kupca u roku 24-48 sati.

U slučaju da nije moguće ispuniti ovaj uslov, kupcu će biti ponuđen zamjenski proizvod, ili kupac može otkazati svoju narudžbu.

Kvalitet i reklamacije

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom kada je kreiran račun.

Kupac može jednostrano otkazati ugovor ili reklamirati kupljeni proizvod. Ako je nedostatak na proizvodu vidljiv, ili ga uoči prilikom prvog korištenja, registrovani kupac može napraviti zahtjev za reklamaciju preko narudžbe koju je kreirao, a koja se nalazi u Historiji narudžbi na korisničkom računu, a može i poslati zahtjev na mail adresu Korisničke podrške.

Reklamacije se mogu riješiti na način da se kupcu pošalje novi proizvod, da mu se odobri dodatni popust za kupovinu, ili da mu se izvrši povrat novca, u dogovoru između kupca i predstavnika firme INFINITAS d.o.o.

Firma INFINITAS d.o.o. ne odgovara za karakteristike samog proizvoda, one su navedene u opisu svakog proizvoda i njih izdaje proizvođač ili ovlašteni distributer.

Za sve proizvode za koje proizvođač daje garanciju, firma INFINITAS d.o.o. tu istu garanciju nudi kupcu. Popravke proizvoda koji podliježu garanciji i koji su u garantnom roku vrše isključivo ovlašteni serviseri za proizvod/brend koji je predmet reklamacije.

Uslov za garanciju je fisklani račun i ovjeren garantni list sa konkretnim podacima o datumu kupovine i garantnom roku koji izdaje i ovjerava prodavač.

Firma INFINITAS d.o.o. zadržava pravo da odbije izvršiti reklamaciju ukoliko proizvod nije u skladu sa pravilima i uslovima korištenja i reklamacija.

Rok za reklamacije je 15 dana od dana prijema narudžbe.

Reklamacije moraju biti u skladu sa pravilima korištenja, i svi reklamirani proizvodi trebaju biti vraćeni sa originalnim pakovanjem i u originalnom stanju.

Za svaku promjenu statusa reklamacije, kupac će biti obaviješten putem e-mail adrese ili drugim kanalom komuniciranja.

Troškove povrata snosi kupac.

Više o servisu proizvoda možete pročitati ovdje

Jednostrani raskid ugovora

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 15 dana od dana kupovine.

U slučaju jednostranog raskida ugovora, proizvod treba biti neotpakovan, nekorišten i u originalnom stanju i pakovanju. Svako korištenje uređaja za posljedicu ima umanjenje vrijednosti.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti INFINITAS d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

Izjavu je potrebno poslati poštom na INFINITAS d.o.o., Piljužići 36, 74264 Jelah ili putem maila na adresu [email protected].

U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu. 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada INFINITAS d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. 

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakovanju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom, uputama za korištenje i garantnim listom. INFINITAS d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Potrošač snosi trošak povrata robe. 

Načini plaćanja

INFINITAS d.o.o. i Planet.ba Vam nude nekoliko načina plaćanja narudžbe:

1. Plaćanje pouzećem: Ovaj način podrazumijeva plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja narudžbe od dostavne/kurirske službe.

2. Plaćanje putem banke: Ovaj način podrazumijeva plaćanje putem bankovne uplatnice u korist firme INFINITAS d.o.o. Sve podatke koji su potrebi za ispunjavanje bankovne uplatnice, kupac će dobiti na e-mail adresu nakon potvrde narudžbe.

3. Plaćanje debitnim i kreditnim karticama: Plaćanje debitnim i kreditnim karticama je omogućeno putem platnog servisa Monri i UniCredit banke.

Jednokratno plaćanje je moguće vršiti karticama: Mastercard, Maestro, Visa i American Express.

4. Plaćanje karticama na rate: Plaćanje kreditnim karticama na rate je omogućeno putem platnog servisa Monri, za kreditne kartice koje podržavaju obročno plaćanje.

Plaćanje na rate je moguće karticama:

  • - Unicredit banka: Visa Classic (2-24 rate)
  • - Intesa Sanpaolo banka: Visa Inspire i American Express (2-12 rata)

5. Plaćanje na rate putem Mikrofina: Mikrofin nudi opciju plaćanja na rate, najviše 18 rata. 

Kada odaberete ovu opciju plaćanja, mi šaljemo zahtjev za kupovinu na rate Mikrofinu. Zatim Vas iz lokalnog ureda pozovu sa informacijama o daljim koracima. Kada odobre kupovinu, mi Vam šaljemo proizvod, a Vi Mikrofinu mjesečno plaćate iznos rate.

Poklon Bon

Planet.ba Poklon Bon je novčana vrijednost u vidu vaučer koda koji se može upotrebljavati za stiecanje robe ili usluga samo putem Planet.ba web stranice. Poklon bon ne može biti predmet reklamacije i ne može biti zamijenjen za novac.

Korisnik Poklon bona isti može iskoristiti prilikom kupovine kako bi ostvario popust u iznosu koji je naveden na Poklon bonu. U zavisnosti od vrste Poklon bona, on može uključivati besplatnu dostavu i za narudžbe manje od minimalnog iznosa prema kojem je dostava besplatna.